DOBER DIH – DOBRO ŽIVLJENJE
Najnovejša spoznanja o pravilnem dihanju

Dih je življenje in pravilno dihanje je pomembnejše, kot si mislimo. Zakaj? Ker dihanje vpliva na vse v vašem telesu, od imunskega sistema, prebave, čustvenega odziva do umskih sposobnosti. Pogosto pozabljamo osnove, dihanje pa je osnova osnov. Pravilno dihanje je torej ključno. Zakaj je pomembno dihati skozi nos namesto skozi usta in katere koristi vam to prinaša, boste izvedeli na delavnici Dober dih.

Na delavnici vas bo Janez Hudovernik naučil:
  • kako s preprostimi tehnikami občutno izboljšate svoje počutje, energijo čez dan in spanec;
  • nekaj dihalnih vaj, ki vam bodo pomagale k boljšemu osredotočanju in hitrejši obnovi po stresnem dogodku;
  • kaj je pravo funkcionalno dihanje čez dan in katere dodatne »terapevtske« tehnike dihanja lahko uporabite.


Janez Hudovernik, univ. dipl. ing., ACC, je licencirani inštruktor dihanja po programu Oxygen Advantage. Zadnjih 14 let vodi delavnice na temo učinkovitega upravljanja z osebno energijo. V letu 2017 je ta znanja nadgradil še z zelo pomembnim področjem – dihanjem. Tako verjetno v Sloveniji najbolj celostno pokriva področje učinkovitega upravljanja z osebno energijo na vseh štirih nivojih: fizičnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem.

K slovenski izdaji knjige Dober dih Patricka McKeowna, svetovno priznanega licenciranega trenerja metode Oxygen Advantage, je napisal predgovor in aktivno sodeloval pri izdaji knjige.
S hčerko Elo vodi delavnice učinkovitega dihanja, namenjene vsem, ki delajo pod pritiskom: menedžerjem, podjetnikom, skratka vsem, ki želijo aktivno vsak dan v tednu poskrbeti za svoje zdravje.

JANEZ HUDOVERNIK O SEBI
Kako bi se opisali s tremi pridevniki?
Vedoželjen, sočuten, energičen.

Kaj je najpomembnejša lekcija, ki vas jo je naučilo življenje?
Nikoli ne odnehaj. Težave so testi, ki ti jih daje življenje, da greš na naslednji nivo. V življenju ni končnih rešitev. Bistvo vsega je, da gradiš svojo odpornost proti stalno spreminjajočim se okoliščinam, se jim prilagajaš in ob njih rasteš.

Kaj vas v življenju najbolj navdihuje?
Družina, branje in znanje – odkrivanje novih stvari.

Kaj najraje počnete v trenutkih, ki so samo vaši?
Jutranji rituali z jogo, vajami dihanja in meditacijo so običajno samo moji in se jih veselim kot otrok Miklavža. Branje in včasih še kakšna dobra nadaljevanka.